Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα μας

Γράψτε το e-mail σας:

11.2.09

Νέα από την 2η συνάντηση φορέων και εθελοντών


Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 2η συνάντηση εθελοντών για τη διοργάνωση των 30 ημερών για την Ειρήνη στο χώρο του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας.

Αυτή τη φορά συμμετείχαν μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο, μέλος του ΙΕΚ Αίγινας και του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας και ανεξάρτητοι εθελοντές.

Αναφέρθηκε η πρόοδος της διοργάνωσης μέχρι σήμερα από την πλευρά της ομάδας μας και συζητήθηκε με τους παρευρισκόμενους το πως μπορούν να βοηθήσουν.

Επίσης ανακοινώσαμε την *πρόσκληση* του Χαρούμενου Πλανήτη προς τους γραφίστες της Αίγινας για τη δημιουργία της αφίσας των εκδηλώσεων.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι 30 ημέρες για την Ειρήνη υποστηρίζονται μέχρι στιγμής από το Δήμο της Αίγινας, το Σύλλογο Γυναικών Αίγινας, το θέατρο Δρόμου Παίζω- Δρόμος, τη φωτογραφική ομάδα ΝΕΛΕ της Νομαρχίας Πειραιά και τη φωτογραφική ομάδα ΦΟΣ.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα Νέα Εποχή.

Σε τοπικό επίπεδο, έχουμε ενημερώσει με αποστολή πρόσκλησης, ή/και τηλεφωνικά και ή/και με επίσκεψη όλα τα σχολεία της Αίγινας, ενώ προγραμματίζονται επισκέψεις και την επόμενη εβδομάδα.

Σε σχέση με τους καλεσμένους μας, έχουμε επιβεβαιώσει τη συμμετοχή μιας σειράς μελών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων -κ. Φωτεινή Σιάνου και κ. Βίκυ Χρησικού,Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη, κ. Γιάννης Παπαγιανόπουλος, Κόσμος χωρίς Πολέμους, κ. Αδριάνα Μαρδάκη, Κοσμοπολιτισμός-, του κ. Γιάνκου Παντέλη, μαιευτήρα και ψυχολόγου και του συγκροτήματος Picos, Apicos & the Pina Coladas.

Όσον αφορά στην Ώρα της Γης, φέτος η επίσημη συμμετοχή της Αίγινας στις 28 Μαρτίου 2009, έγινε μέσω του Δήμου Αίγινας, ενώ αναμένεται ότι εκείνη την ημέρα μεταξύ, 20:30 και 21:30 τοπική ώρα, θα σβήσουν τα φώτα γύρω στο 1 δις άτομα παγκοσμίως! Να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι, η Αίγινα ήταν το μοναδικό μέρος στη Ελλάδα που συμμετείχε επίσημα στην Ώρα της Γης. Φέτος, η WWF Ελλάς έχει αναλάβει την προώθηση πρωτοβουλίας πανελλαδικά, με χορηγό επικοινωνίας την τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Το Σήμα της Ειρήνης στις 14 Μαρτίου διοργανώνεται σε συνεργασία με την ΜΚΟ Κόσμος Χωρίς Πολέμους, και θα πραγματοποιηθεί σε πάνω από 200 πόλεις παγκοσμίως, ενώ στη χώρα μας, στην Αθήνα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα και φυσικά στην Αίγινα. Χορηγός επικοινωνίας για όλα τα σήματα της Ειρήνης στην Ελλάδα είναι το MAD.

*Δείτε εδώ όλους συνεργάτες μας*

Επόμενη συνάντηση::: την Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας.

Ευχαριστούμε όλους όσους υποστηρίζουν τις 30 ημέρες για την Ειρήνη και πιστεύουν ότι ένας κόσμος ειρηνικός είναι εφικτός, αρκεί να βάλει ο καθένας από εμάς το λιθαράκι του!

Δεν υπάρχει δρόμος για την Ειρήνη, η Ειρήνη είναι ο δρόμος. -Μαχάτμα Γκάντι

30 ημέρες για την Ειρήνη
 
Οι 30 ημέρες για την Ειρήνη είναι μία δράση της ΜΚΟ Χαρούμενος Πλανήτης
© 2009 Χαρούμενος Πλανήτης