Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τα νέα μας

Γράψτε το e-mail σας:

17.3.09

Σήμα της Ειρήνης 2009 & η 1η Παγκόσμια Πορεία για την Ειρήνη και τη Μη-Βία

Η Παγκόσμια Πορεία για την Ειρήνη και τη Μη-Βία παρουσιάστηκε στις 14.3.09 στα πλαίσια των εκδηλώσεων "30 ημέρες για την Ειρήνη". 

Συγκεκριμένα, το Σάββατο το απόγευμα δημιουργήσαμε στο λινάμι της Αίγινας, ζωντανό σήμα Ειρήνης από ενήλικες και παιδιά που κρατούσαν πολύχρωμα φαναράκια.  

Οι εκδηλώσεις για το σήμα της Ειρήνης ξεκίνησαν με την παράσταση χοροθεάτρου από την ομάδα του γυμναστηρίου ΝΑΜΑ.

Παράλληλα, στο λιμάνι έγινε έκθεση φωτογραφίας από την ομάδα Μορφωτικού Συλλόγου-ΝΕΛΕ Πειραιά με θέμα "Το Γαϊτανάκι της Ειρήνης".

Ευχαριστούμε όλους όσους παρεβρέθησαν στην εκδήλωση και όλους τους συνεργάτες και τους χορηγούς μας!

To σήμα της Αίγινας ήταν το 1ο από πάνω από 200 σήματα που θα πραγματοποιηθούν σε όλο τον Κόσμο με αφορμή την επέτειο από την εισβολή των αμερικανικών και των συμμαχικών δυνάμεων στο Ιρακ, στις 18 Μαρτίου 2003.

Στις 21.3, θα πραγματοποηθεί το σήμα της Ειρήνης στην Αθήνα (πλατεία Μοναστηρακίου), τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τη Λαμία, ενώ μέσα στο Μάρτιο στην Κέρκυρα, την Κεφαλονιά, την Πάτρα, τη Σύρο κ.α.

Η 1η Παγκόσμια Πορεία για την Ειρήνη και τη Μη-Βία

ΠΟΤΕ 

Θα ξεκινήσει στη Νέα Ζηλανδία στις 2 Οκτώβρη του 2009, ημέρα επετείου της γέννησης του Γκάντι, η οποία ανακηρύχθηκε από τον Ο.Η.Ε. ως «Διεθνής Ημέρα για τη μηβία». Η πορεία θα τερματίσει στην οροσειρά των Άνδεων (Punta de Vacas, Aconcagua, Αργεντινή), στις 2 Γενάρη του 2010. 


ΓΙΑΤΙ 

  • Γιατί η πείνα στον πλανήτη μπορεί να εξαλειφθεί με το 10% από αυτό που δίνεται για εξοπλισμούς. 
  • Γιατί η εξάλειψη των πολέμων και της βίας θα σημάνει την οριστική έξοδο από την ανθρώπινη προϊστορία και θα είναι ένα γιγάντιο βήμα σε ένα εξελικτικό δρόμο του είδους μας. 
  • Γιατί στο όραμά μας αυτό μας συνοδεύει η δύναμη της φωνής των παλαιότερων γενεών αλλά και των ανθρώπων σήμερα που υπέφεραν και υποφέρουν τις συνέπειες των πολέμων: τις απώλειες, τους ακρωτηριασμούς, τους αγνοούμενους, τους πρόσφυγες τους εξόριστους… 
  • Γιατί ένας «κόσμος χωρίς πολέμους» είναι μια πρόταση που ανοίγει το μέλλον της ανθρωπότητας και μας εμπνέει να επιβεβαιώσουμε σε κάθε γωνιά του πλανήτη ότι ο διάλογος μπορεί να αντικαταστήσει τη βία. 

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΝΟΥΜΕΡΑ 

Ήπειροι: 6 // Χώρες: 90 // Χιλιόμετρα: 160.000 // Διάρκεια: 90 μέρες // Μόνιμο γκρουπ: 50 άτομα // Διαβάσεις Συνόρων: 160 // Συνδιοργάνωση: 500 οργανώσεις // Οργανώσεις και συλλογικότητες που υποστηρίζουν: 3000 // Επισκέψεις σε κυβερνήσεις και πολιτικούς: 100 // Πνευματικά Κέντρα που συμμετέχουν: 25 // Συμμετοχή κόσμου κατά τη διάρκεια: 1 εκατομμύριο // Εικονική Συμμετοχή: 10 εκατομμύρια 


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 

Το ελληνικό τμήμα της πορείας θα ξεκινήσει στα μέσα Νοεμβρίου από την Αθήνα και θα κατευθυνθεί με πούλμαν, αυτοκίνητα, μηχανές, ποδήλατα προς την Πάτρα. Εκεί θα επιβιβαστεί σε πλοίο με προορισμό το λιμάνι της Ανκόνα και μετά θα συνεχίσει μέχρι το Μιλάνο όπου και θα συναντήσει τον κύριο όγκο της πορείας που θα φτάνει εκεί από την ανατολική Ευρώπη. 

Λίγο νωρίτερα όσοι φίλοι και φίλες επιθυμούν να συμμετέχουν από τη βόρεια Ελλάδα θα  ξεκινήσουν από τη Θεσσαλονίκη και θα συναντήσουν την πορεία στο Βελιγράδι. 


ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ 

Η διάδοση της παγκόσμιας πορείας αλλά κυρίως η δημιουργία κοινωνικής συνείδησης  ενάντια στα πυρηνικά και στη βία είναι το μεγάλο στοίχημα. Η διοργάνωση είναι ανοιχτή  στη διοργάνωση πρωτοβουλιών που ο κάθε άνθρωπος ή η κάθε οργάνωση ή συλλογικότητα επιθυμεί να εξελίξει. Δεν υπάρχει περιορισμός στις εκδηλώσεις, ούτε και στη φαντασία. 


Διαβάστε εδώ το ντοσιέ επικοινωνίας για την Παγκόσμια Πορεία από το ελληνικό τμήμα της παγκόσμισ οργάνωσης Κόσμος Χωρίς Πολέμους:

http://www.kosmosxorispolemous.gr/sites/default/files/dossier_epikoinonias.pdf

30 ημέρες για την Ειρήνη
 
Οι 30 ημέρες για την Ειρήνη είναι μία δράση της ΜΚΟ Χαρούμενος Πλανήτης
© 2009 Χαρούμενος Πλανήτης